Green Smoke er et meget anerkendt e-cigaret cikalike brand, der oprindelig er produceret i USA og haft stor succes på det Amerikanske marked, hvor de efterfølgende har udvidet deres online butikker rundt omkring i EU, og fornyligt også Danmark.

Jeg havde hørt en del om Green Smoke gennem adskillige Youtube eksperter der roste deres e-cigaretter til skyerne, som blandt et af de bedste cigalike e-cigaretter der findes i dag. Så jeg besluttede mig for at købe en starter kit selv, for at finde ud af om det passede. Green Smoke er desuden den første e-cigaret jeg nogensinde har ejet, som hjalp mig på vej til at kvitte de traditionelle cigaretter.

 

Starter kit’en indeholder følgende:

  • 1 stk stor batteri
  • 5 stk sample Cartomizers (patroner)
  • 1 stk usb stik oplader
  • 1 stk vægoplader

Det første indrtyk

Jeg må indrømme det første indtryk jeg fik da jeg tog de første par sug, ikke var helt som jeg havde håbet på. Jeg havde forventet et vidunder af et produkt, som bare med det samme ville give mig en lykkelig dejlig følelse af endorfiner, og at jeg straks ville indse at jeg aldrig mere havde brug for at ryge almindelige cigaretter mere.  Men desværre var det ikke det bedste kick jeg fik ud af de første par gange jeg brugte den.

Jeg kunne dog godt mærke jeg fik stillet min nikotin trang, så jeg ikke var rygetrængende de næste par timer, indtil jeg skulle have mit næste fix.

Jeg indså hurtigt at det var fordi det var en helt ny måde at få nikotin ned i lungerne på. Det var ikke længere skadeligt røg med masser af kræftfremkaldene stoffer der var i disse e-smøger, men damp og smags ingredienser, som VG og PG, som der også findes i mad og slik produkter. Det fik mig til at tænke tilbage på dengang jeg som ung teenager begyndte at ryge for første gang. Jeg husker tydeligt at jeg heller ikke brød mig om rigtige cigaretter da jeg begyndte, men i stedet tvang det ned i mig, fordi alle de andre jeg hang ud med røg cigaretter og det var jo en smart og fornuftig ting at gøre dengang. Og før jeg vidste det var jeg dybt afhængig af at ryge cancer sticks.

 

Tålmodighed er en dyd

Jeg nægtede at vende tilbage til almindelige cigaretter, indtil jeg havde dampet de 5 smags patroner der hørte med i min startpakke, så jeg ikke følte jeg havde spildt mine penge. Men til mit store held, så blev jeg hurtig glad for dingenoten og fandt frem til at jeg bare ikke brød mig om den første smags patron jeg prøvede, hvilket var vanille varianten. Efter jeg fik prøvet de fem forskellige smags varianter frem og tilbage, fandt jeg frem til at min favorit helt klart var Mocco varianten, som er en form for kaffe smag.

Tror der gik mindre end 2-3 dage før jeg indså at jeg var sgu glad for mit køb alligevel, skulle også lige vende mig til at inhalere damp, da det føles lidt mærkeligt til at starte med, når man har været vendt til at ryge tjære de sidste 8 år.

Batteri levetid

Levetiden på det store batteri er overraskende godt. Jeg kan bruge den en hel dag før den begynder at blive svag med dampen den bringer ud, og til sidst løber helt tør for strøm. Det lille batteri holder nok en halv dag før den løber tør for strøm. Det bedste jeg kan anbefale er at have den store, som første prioritet og straks sætte den lille til opladning, når man lige har opladet det store batteri.

Det lille batteri er på størrelse med en almindelig cigaret og er perfekt til at tage en tur med i byen, og det er bare ned i bukselommen med den, for den drypper ikke når man er færdig med at suge i den. Det store batteri er på størrelse med en prins 100 cigaret, og kan sagtens også opbevares i buskelommer og jakkelommer, uden at det fylder for meget. Tykkelsen på dem er også helt det samme som en almindelig cigaret.

Når man snakker om batteriets rigtige levetid, så virker mine batterier/e-cigaretter stadig den dag i dag, efter at have brugt dem on and off i snart et år. Jeg bruger dem ikke så meget derhjemme, da jeg hellere vil dampe på en mod, som er en større type e-cigaret batteri.

Opsummering

Green Smoke er uden tvivl blandt de bedste indenfor cigalike e-cigaretter, men det kan næsten ikke sammenlignes med de større batteri typer kaldet mods. Damp styrken er god, men ikke i nærheden af hvad en god mod kan præstere. Kan klart anbefale denne til begyndere, der gerne vil have en e-cigaret der rent faktisk ligner en cigaret, som virker fint.